Uspješno održana još jedna projektna aktivnost na temu elementa prirode - Vatra

Novosti   |   19.06.2018.
Uspješno održana još jedna projektna aktivnost na temu elementa prirode - Vatra

U organizaciji Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krleža u Pečuhu je u utorak, 19. lipnja 2018. godine održana radionica pod nazivom Radionica vatra - Lutkarska predstava. Aktivnost je to koja se provodi u sklopu implementacije projekta „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children“ čiji je nositelj Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, a provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Na radionici su sudjelovale predškolske skupine dvaju partnerskih vrtića zajedno sa svojim odgojiteljima i predstavnicima.

Tema ove aktivnosti bila je vatra, a kroz koju su djeca na zanimljiv i njima prilagođen način učila o potencijalnim opasnostima koje ovaj element prirode može prouzrokovati. S druge strane, vatra je značajna jer predstavlja i jedan od načina grijanja. Nakon različitih metoda upoznavanja s temom radionice i edukativno-zabavnim sadržajima; crtanje, lutkarska predstava, igre na otvorenom, projekcija kratkog filma na temu vatre i sl., djeca su pošla u obilazak vatrogasne postaje u Pečuhu. Nakon povratka u prostorije vrtića i ručka, sudionici iz Hrvatske su se pozdravili sa svojim prijateljima i kolegama iz Mađarske te krenuli na put željno iščekujući sljedeći susret.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.