U Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica održana radionica "Voda koja nas razdvaja i spaja"

Novosti   |   19.12.2017.
U Dječjem vrtiću CVRČAK Virovitica održana radionica "Voda koja nas razdvaja i spaja"

Dječji vrtić CVRČAK Virovitica organizirao je cjelodnevno druženje i drugu radionicu u sklopu projekta 4E4K. Ugostili su mališane iz Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma "Miroslav Krleža" iz Pečuha koji je uz Razvojnu agenciju VTA partner na ovom projektu.

Tema druženja i radionice bila je voda gdje su mališani imali prilike u istraživačkom laboratoriju promatrati vodu i učiti o Virovitici i njenom krajoliku. - Na mikroskopima su istraživali sadržaj vode, čistoću i bakterije koje se u njoj nalaze, također su imali prilike i oslikavati s vodom, ali i vidjeti ribice u akvariju, sve kako bi im približili element vode - rekla je Anka Tomac, ravnateljica Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica.

Projekt „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children“ provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a vrijednost mu je 114.866,20 eura, od čega se 85 posto financira sredstvima Europske unije, dok razliku od 15 posto pokriva Grad Virovitica. Provedba projekta započela je u rujnu ove godine i traje sve do 31. listopada 2018. godine. Dvjestotinjak djece predškolske dobi iz Virovitice i Pečuha će zajedno sa svojim odgojiteljima učiti o četiri ključna elementa prirode: vodi, vatri, zraku i zemlji.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.