Početna konferencija projekta

Novosti   |   05.10.2017.
Početna konferencija projekta

U zgradi 4 Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica u četvrtak, 5. listopada, održana je početna konferencija projekta pod nazivom 4 Elements 4 Kids, odnosno 4 elementa za djecu iz prekogranične suradnje i edukacije prilagođene predškolskoj djeci. Projekt je odobren u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u ukupnom iznosu 114.866,20 eura (861.209,33 kuna), a sufinanciranje Europske unije iznosi 85 posto, odnosno 97.636,26 eura (732.027,86 kuna), dok će ostatak podmiriti Grad Virovitica. Nositelj projekta je virovitički Dječji vrtić Cvrčak, a projektni partneri su Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom Miroslav Krleža iz Pečuha i Razvojna agencija VTA.

Tom prilikom Anka Tomac, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica, pozdravila je sve prisutne goste koji su uveličali ovu svečanost. Među njima su bili i Gabor Györvári, ravnatelj Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krležau Pečuhu, zatim Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA, Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika, Alen Bjelica, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice, djelatnici virovitičkog vrtića, roditelji i drugi gosti. Nakon pozdrava, u ime domaćina glazbeno-scenskim nastupom dobrodošlicu su poželjeli najmlađi sudionici konferencije, djeca predškolskog odgoja, a potom je ravnateljica Anka Tomac predstavila projekt i njegovih 13 aktivnosti.

Osim novih znanja, spoznaja i razvoja smisla za različitost i toleranciju ovim projektom u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica dvorana će se opremiti sa sportskom opremom, formirat će se mini labaratorij te će se nabaviti informatička oprema, dok će vrtić u Pečuhu dobiti mini nogometno igralište i opremu za lutkarsko kazalište. Cilj projekta je uspostavljanje prekogranične suradnje dvaju vrtića putem različitih odgojno-obrazovnih aktivnosti koje će djeci podići razinu znanja o prirodnim, društvenim i kulturnim vrijednostima pograničnog područja.

(www.icv.hr, Ž. Đaković)

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.