Opis projekta

4E4K   |   01.10.2017.

Projekt pod nazivom „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children” (akronim 4E4K) odobren je u ožujku 2017. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Nositelj projekta je Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, a provodi se u partnerstvu s Hrvatskim vrtićem, osnovnom školom, gimnazijom i učeničkim domom „Miroslav Krleža” Pečuh i Razvojnom agencijom VTA.

Projekt je u skladu sa specifičnim ciljem 4.1 koji se odnosi na poboljšanje uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje razine znanja u regiji. Vizija projekta je omogućiti djeci i odgojiteljima dvaju dječjih vrtića da razmijene način rada s djecom i način korištenja recikliranih materijala uključivanjem djece iz skupina u nepovoljnom položaju i manjina.

Ukupna vrijednost projekta je 114.866,20 EUR, a sufinanciranje Europske Unije iznosi 85%, odnosno ukupno 97.636,26 EUR.

Ciljevi projekta su:

  1. Uspostavljanje prekogranične suradnje dvaju vrtića putem različitih odgojno-obrazovnih aktivnosti koje će djeci podići razinu znanja o prirodnim, društvenim i kulturnim vrijednostima pograničnog područja.
  2. Omogućiti djeci vrtića iz dvije države stjecanje novog, pozitivnog iskustva o prekograničnoj suradnji, njihovo međusobno upoznavanje i zbližavanje, otkrivanje međusobnih sličnosti i razlika. Razvijati kod djece spremnost za prihvaćanje različitosti i međusobnu toleranciju.

Sudionici projektnih aktivnosti su djeca vrtićke i predškolske dobi dvaju vrtića prekograničnog područja i njihovi odgojitelji te stručni kadar i administrativno osoblje tih vrtića, kao i predstavnici projektnog partnera Razvojne agencije VTA. U aktivnosti će biti uključeno 200-tinjak djece iz oba vrtića.

 

Aktivnosti će se odvijati na području grada Virovitice, grada Pečuha i naselja Otrovanec.

Tijekom trajanja projekta, odnosno u razdoblju od 14 mjeseci, bit će provedeno ukupno 13 aktivnosti. Organizator šest aktivnosti bit će nositelj projekta, Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, šest će organizirati projektni partner Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom „Miroslav Krleža” Pečuh, a jednu projektni partner Razvojna agencija VTA.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.