Miroslav Krleža Pécs

4E4K   |   03.10.2017.
Miroslav Krleža Pécs

Ustanova Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i kolegij "Miroslav Krleža" kao višenamjenska obrazovna ustanova funkcionira kao organski dio mađarskog javnog obrazovnog sustava koju vodi Hrvatska državna samouprava. Kao takva obavlja osnovne funkcije uodgoju i obrazovanju djece. Zahvaljujući kolegiju, ustanova je pogodna i za izvršavanje regionalnih zadaća, tako služeći potrebama obrazovanja u širem krugu Hrvata u Pečuhu i široj okolici, na način da pruža obuku i obrazovanje na materinskom jeziku za sljedeće generacije.

Škola već  od 1951./52.  školske godine smatra ovaj obrazovno-odgojni zadatak svojom profesijom koji obavlja s uvijek osposobljenim, predanim i visoko kvalificiranim nastavnicima koji su izvannastavnim programima u velikoj mjeri doprinijeli uspjehu u poslu.

 

Kontakti:

Pécs, 7624
     Szigeti út 97
     Hungary

+36 72 252 657

+36 72 252 657

info@krleza.hu

www.krleza.hu

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.