Dječji vrtić CVRČAK Virovitica organizirao je još jednu radionicu u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Novosti   |   11.04.2018.
Dječji vrtić CVRČAK Virovitica organizirao je još jednu radionicu u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U prostorijama Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica u utorak, 10. travnja 2018. godine, održana je „Radionica zrak – Igra zbližava djecu“ koja  je sastavni dio implementacije projekta 4E4K.

Sudionici aktivnosti bila su djeca i odgojitelji iz partnerskog vrtića iz Pečuha te djeca iz virovitičkog vrtića. Također, na radionici su prisustvovali predstavnici projektnog partnera Razvojne agencije VTA. Odgojiteljica Nada Bartolić bila je odgovorna za organizaciju i provedbu ove aktivnosti, a radi se o poticanju tjelesne aktivnosti kod djece kroz igru i zabavu, s posebnim naglaskom na tradicionalnim dječjim igrama koje je odgojiteljica skupljala 25 godina s područja bivše općine Virovitica. Većina tih igara datira već s početka prošlog stoljeća, a neke od njih rado se igraju i dan-danas. Također, djeca su se igrala i na novim sportskim rekvizitima nabavljenim upravo za ovu aktivnost i to u svrhu razvijanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti koja je neophodna za optimalan rast i razvoj djeteta.

Sljedeća projektna aktivnost održat će se u Pečuhu u organizaciji Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma „Miroslav Krleža“ Pečuh, a namijenjena je odgojiteljima kao vrsta edukacije na temu kreativnosti djece u predškolskoj dobi.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.